Ανακαίνιση πολυκατοικίας: Δημιουργήστε έναν pet-friendly ακάλυπτο!

Ανακαίνιση πολυκατοικίας: Δημιουργήστε έναν pet-friendly ακάλυπτο!

Συχνά, κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας, αυτά που απασχολούν κατά κύριο λόγο τους ενοίκους είναι ζητήματα αισθητικής και λειτουργικότητας που αφορούν τους ίδιους. Σε αυτό το σύνολο, ωστόσο, περιλαμβάνονται και πολλοί τετράποδοι φίλοι, με τις δικές τους ανάγκες. Καθώς η καθημερινότητα γίνεται πιο απαιτητική, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, μπορείτε να μεταμορφώσετε με απλές κινήσεις τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας σε παράδεισο για τα ζωάκια σας.

Πώς η ανακαίνιση πολυκατοικίας μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη και για τα κατοικίδιά σας

Ακόμη και αν οι αλλαγές που σκοπεύετε να κάνετε αφορούν μόνο τον ακάλυπτο χώρο, έχετε πολλές pet-friendly επιλογές. Μπορείτε, παραδείγματος χάρη, να ορίσετε με περίφραξη περιοχές αποκλειστικά για τα ζωάκια σας. Εκεί θα μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια, να γυμνάζονται και να κοινωνικοποιούνται μεταξύ τους – το ίδιο και οι κάτοχοί τους. Οι περιφραγμένες περιοχές, φυσικά, μπορούν να περιλαμβάνουν και φυτά, αρκεί να έχουν επιλεγεί είδη μη τοξικά για ζώα.

Χρήσιμο επίσης είναι, κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας και πάντα σε συνεννόηση και συμφωνία με τους υπόλοιπους ενοίκους, να δημιουργήσετε διαδρόμους στον ακάλυπτο. Αυτοί οι διάδρομοι μπορούν να διαμορφωθούν σε στυλ μονοπατιών από πλάκες, πλακάκια, γκαζόν ή άλλα φιλικά προς τα ζώα υλικά σε διάφορους σχηματισμούς, για ποικιλία. Εννοείται ότι, μεταξύ άλλων, θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας  την ανταπόκριση των υλικών στις μεταβολές της θερμοκρασίας, ώστε τα πέλματα των τετράποδων φίλων σας να μην υποφέρουν. Η λύση των διαδρόμων στον ακάλυπτο κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσες και όσους εργάζονται έως αργά ή κάποιες φορές δεν έχουν τη δυνατότητα (ή το κουράγιο) να κυκλοφορήσουν με το κατοικίδιό τους στον δρόμο για την καθιερωμένη γυμναστική της ημέρας.

Άλλη μία λύση στο πλαίσιο της άσκησης αλλά και της διασκέδασης των κατοικιδίων είναι η εγκατάσταση στοιχείων που θα λειτουργούν ως αφορμή για… σπορ εξορμήσεις. Με αυτή τη λογική, μπορείτε να τοποθετήσετε σταθερά μεταλλικά εμπόδια, ράμπες και κώνους, ώστε (κυρίως) τα σκυλάκια της πολυκατοικίας να παραμένουν δραστήρια.

Και αφού η άσκηση έχει τακτοποιηθεί ως προτεραιότητα στον ακάλυπτο, η ανακαίνιση πολυκατοικίας στον ίδιο χώρο με προτεραιότητα στα ζωάκια θα πρέπει να περιλαμβάνει και την ξεκούραση. Πέρα, λοιπόν, από τις διαδρομές και τα διάφορα σταθερά αγωνιστικά στοιχεία που προτείναμε, είναι απαραίτητά και κάποια σημεία ανάπαυλας. Αυτά μπορούν να είναι είτε παγκάκια όπως αυτά που συναντούμε στα πάρκα, είτε/και χώροι πρασίνου με γκαζόν, θάμνους και δέντρα για δροσιά και σκιά, πάντα υπό την προϋπόθεση τίποτε από αυτά να μην είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

Επικουρικά, κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας στον ακάλυπτο μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερες γραμμές ύδρευσης σε συνεργασία με τους ειδικούς. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό λόγω πιθανής πολυπλοκότητας, συστήνουμε την προσθήκη αυτόματων διανομέων νερού. Έτσι, θα υπάρχει νερό και για τις καθιερωμένες εργασίες καθαρισμού στο κτήριο αλλά και για τα διψασμένα ζωάκια ή για όσα χρειάζονται ένα σύντομο φρεσκάρισμα προτού επιστρέψουν στα ενδότερα της πολυκατοικίας. Εδώ, φυσικά, οφείλουμε να τονίσουμε τη σημασία της λελογισμένης κατανάλωσης, ώστε να αποφύγετε φουσκωμένους λογαριασμούς κοινοχρήστων.

Εάν και εφόσον όλα τα παραπάνω προβλέπονται για την ανακαίνιση πολυκατοικίας, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόνοια για την καθαριότητα του ακάλυπτου. Ένας pet-friendly χώρος πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι ένας καθαρός και περιποιημένος χώρος. Με πιο απλά λόγια, δίχως περιττώματα και δυσάρεστες μυρωδιές. Τα σταθερά κολονάκια με υποδοχές για διανομείς σακουλών, καθώς και οι κάδοι απορριμμάτων, εξυπηρετούν την ανάγκη αυτή και μπορούν να είναι όσο καλαίσθητοι επιλέξετε εσείς να είναι. Με αυτό τον τρόπο συνδυάζετε τα οφέλη της διασκέδασης και της χαλάρωσης με την καθαριότητα και την επιμέλεια.       

Ελπίζουμε οι παραπάνω προτάσεις να σας εμπνεύσουν κατά την ανακαίνιση πολυκατοικίας, ώστε να διαμορφώσετε έναν χώρο φιλικό και φιλόξενο για όλα τα μέλη της μικρής κοινότητάς σας, με πολλά «γαβ» και «νιάου» ικανοποίησης!

 

5/5 (10 Reviews)