Ανακαίνιση σπιτιού Εφηβικό δωμάτιο. Πώς να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε ένα εφηβικό καταφύγιο

Ανακαίνιση σπιτιού: Εφηβικό δωμάτιο. Πώς να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε ένα εφηβικό καταφύγιο

Η μετατροπή της κρεβατοκάμαρας ενός παιδιού σε ένα καταφύγιο εφήβων είναι μια συναρπαστική διεργασία κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα γούστα και οι ανάγκες τους εξελίσσονται και η κρεβατοκάμαρά τους πρέπει να αντικατοπτρίζει τις αναπτυσσόμενες προσωπικότητες τους και να προσφέρει έναν χώρο όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Ακολουθούν δέκα φρέσκες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το δωμάτιο που είχε, πάλαι ποτέ, διαμορφωθεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός μικρότερου παιδιού σε ένα fun αλλά και λειτουργικό καταφύγιο για έναν έφηβο.

Ανακαίνιση σπιτιού: Φάκελος «Εφηβικό Δωμάτιο»

  1. Επιλέξτε ένα θέμα

Οι έφηβοι έχουν συχνά συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και χόμπι. Είτε πρόκειται για μουσική, αθλητισμό, τέχνη ή αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή, η διαμόρφωση βάσει ενός θέματος που θα αποφασιστεί πριν την ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο προσωπικό και μοναδικό. Αυτό δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα γεμίσουμε τους τοίχους με αφίσες.

Οι λεπτές πινελιές όπως τα θεματικά κλινοσκεπάσματα, τα έργα τέχνης ή ακόμα και μια προσαρμοσμένη τοιχογραφία μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Βέβαια, ακόμη κι αν το παιδί προτιμά να χρησιμοποιήσει αφίσες για να διακοσμήσει το δωμάτιο, αυτό μπορεί να γίνει με τη συνεργασία ενός ειδικού, και να διαμορφωθεί ένα καλαίσθητο κολάζ εν είδει τεχνοτροπίας.

  1. Λειτουργικά έπιπλα

Οι έφηβοι χρειάζονται τα δωμάτιά τους να είναι πολυλειτουργικά. Απαιτούν χώρο για να μελετήσουν, να κοινωνικοποιηθούν και να χαλαρώσουν. Επενδύστε σε έπιπλα που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς. Ένα κρεβάτι σοφίτας μπορεί να ελευθερώσει χώρο από κάτω για ένα γραφείο ή ένα άνετο καθιστικό και ένα ανάκλιντρο μπορεί να λειτουργήσει ως καναπές για να συναναστρέφονται τους αγαπημένους τους φίλους.

  1. Χώρος Μελέτης

Ένας ειδικός χώρος μελέτης είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί κατά την ανακαίνιση σπιτιού. Επιλέξτε ένα γραφείο με άφθονο χώρο αποθήκευσης και σκεφτείτε να προσθέσετε μια άνετη καρέκλα για να προωθήσετε την καλή στάση του σώματος. Ο καλός φωτισμός είναι ζωτικής σημασίας, επομένως μια λάμπα γραφείου με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη.

  1. Εξατομίκευση

Επιτρέψτε στον έφηβό σας να έχει λόγο στη διακόσμηση του δωματίου. Αυτό θα μπορούσε να είναι η επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων, η επιλογή έργων τέχνης ή ακόμα και η ζωγραφική ενός τοίχου. Προσωπικές πινελιές όπως φωτογραφίες, βραβεία και έργα DIY μπορούν να κάνουν τον χώρο να νιώσει πραγματικά δικός του. Σε μια ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε, επίσης, να διαμορφώσετε ξεχωριστά εντοιχισμένα «ράφια», στα οποία θα μπουν αυτά τα αντικείμενα χωρίς να καταλάβουν περισσότερο από τον χρηστικό χώρο.

  1. Έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Οι έφηβοι συσσωρεύουν πολλά πράγματα. Από ρούχα μέχρι βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό, το κλειδί είναι να έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης. Ενσωματώστε ράφια, κάδους αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι και τα πολυλειτουργικά έπιπλα. Όσο διαρκέσει η ανακαίνιση σπιτιού, μπορείτε να συνεργαστείτε και με έναν μαραγό, ο οποίος θα δημιουργήσει συρόμενα δοχεία αποθήκευσης που θα χωρούν και στις πιο μικρές κρυψώνες!

  1. Tech-friendly στοιχεία

Ενσωματώστε πολλούς σταθμούς φόρτισης και πρίζες για ηλεκτρονικές συσκευές. Μια επιτοίχια διάταξη οργάνωσης μπορεί να κρατήσει τα καλώδια και τα gadgets σε τάξη, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται τακτοποιημένο.

  1. Cozy Corners

Χρησιμοποιήστε την ανακαίνιση σπιτιού για να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου ο έφηβός σας μπορεί να χαλαρώσει. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια γωνιά ανάγνωσης με μια άνετη καρέκλα και λίγο απαλό φωτισμό ή μια περιοχή με beanbags για χαλάρωση με φίλους. Ένα μέρος επαναφόρτιση είναι σημαντικό για κάθε έφηβο.

  1. Ζωντανά χρώματα και σχέδια

Μην αποφεύγετε τα έντονα χρώματα και σχέδια. Αν και είναι σημαντικό να επιλέγετε αποχρώσεις που προάγουν τη χαλάρωση και την συγκέντρωση, τα φωτεινά χρώματα μπορούν να τονώσουν τον χώρο. Τα γεωμετρικά σχέδια, οι ριγέ τοίχοι ή ένα πολύχρωμο χαλί μπορούν να προσθέσουν προσωπικότητα και ζωντάνια στο δωμάτιο.

  1. Περιοχές τέχνης και προβολής ενδιαφερόντων

Οι έφηβοι αγαπούν να επιδεικνύουν τα ενδιαφέροντα και τα επιτεύγματά τους. Παρέχετε έναν πίνακα ανακοινώσεων, έναν μαγνητικό τοίχο ή μια σειρά από ράφια όπου μπορούν να εμφανίζουν φωτογραφίες, έργα τέχνης και αναμνηστικά. Αυτό τους δίνει μια δημιουργική διέξοδο και κάνει το δωμάτιο πιο δυναμικό και προσωπικό.

  1. Άνετα Κλινοσκεπάσματα

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τους εφήβους. Επενδύστε σε ποιοτικά κλινοσκεπάσματα που είναι και κομψά και άνετα. Επιλέξτε υφάσματα που είναι εύκολο στη φροντίδα και ταιριάζουν με τη διακόσμηση του δωματίου. Μην ξεχνάτε επιπλέον μαξιλάρια και ριχτάρια για να κάνετε το κρεβάτι φιλόξενο και άνετο. Όσο θα εκτυλίσσεται η ανακαίνιση σπιτιού, εσείς μπορείτε να αδράξετε την ευκαιρία, και να βγείτε για ψώνια μαζί με το παιδί σας. Άλλωστε, αυτή είναι και η καλύτερη ευκαιρία για bonding!

Bonus tip: Βάλτε τον έφηβό σας να συμμετάσχει στην ανακαίνιση σπιτιού

Η πιο σημαντική πτυχή στην ανακαίνιση σπιτιού είναι η συμμετοχή του εφήβου σας στη διαδικασία. Το δωμάτιό τους πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά τους και να είναι ένας χώρος όπου νιώθουν άνετα και χαρούμενα. Συζητήστε ιδέες, περιηγηθείτε στα σχέδια μαζί και κάντε μια συλλογική προσπάθεια. Αυτό όχι μόνο διασφαλίζει ότι θα λατρέψουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά τους δίνει επίσης μια αίσθηση ιδιοκτησίας και ευθύνης για τον χώρο τους.

5/5 (10 Reviews)